true

به گزارش پایگاه خبری جامعه خبر، احمد حاتمی یزد اقتصاددان و مدیرعمل اسبق بانک صادرات در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: ماجرای تخلف مؤسسههای مالی از دهه 60 شروع شد؛ در آن زمان شرکتی تحت عنوان شرکت مضاربهای تأسیس شد تا از مردم پول بگیرد و در تجارت استفاده کند.
10 سال قبل صندوق بینالمللی پول IMF در گزارش خود به مقامات ایرانی خاطرنشان ساخت که حدود پنج هزار واحد مرتبط با مؤسسات غیرمجاز در نظام پولی کشور فعالیت میکنند ولی گوشها سنگین بود و اخطار IMF شنیده نشد.
آنچه باعث شکلگیری مؤسسات متخلف میشود عبارت است:
1-دخالت برخی افراد ذی نفوذ، ارباب قدرت و افرادی که تخصص در زمینه بانکداری ندارند، در کنار ناکافی بودن قدرت سیاسی بانک مرکزی. ضمن اینکه در گذشته حمایت مناسبی هم از سوی مراجع قضایی و انتظامی از بانک مرکزی در راستای مقابله با این مؤسسهها صورت نگرفت.
2-نباید فراموش کنیم استقلال بانک مرکزی، برای سلامت نظام بانکی هر کشوری جنبه کلیدی دارد. رؤسای بانک مرکزی ما خصوصاً در 12 سال اخیر، از قدرت سیاسی کافی و استقلال رأی برخوردار نبودند.
3- تعدادی از مؤسسههای مالی متخلف از روی ندانمکاری یا با قصد سوءاستفاده، با منابع حاصل از سپردههای مردم، ملک خریدند به این امید که قیمتها بالا برود اما رکود این بخش باعث کاهش قیمتها شد و سپردههای مردم به خطر افتاد، اما بانک مرکزی موفق به نظارت مناسب نشد. این در حالی است که نگهداری سپردهها امری ظریف، مهم و علمی است و در بانکهای معتبر دنیا، وضعیت روزانه کنترل میشود و بانک مرکزی هم نظارت کافی دارد اما در ایران عدهای هستند که به پشتوانه شخصیتهای مذهبی و نیروهای مسلح، بانک تأسیس میکنند، به مراجع نظارتی گزارش نمیدهند. مؤسسهای اعتباری در مشهد وجود داشت که بعد از ورشکستگی مشخص شد به فردی 100 میلیارد تومان وام برای ساخت مسجد داده است؛ مگر میشود مسجد را با وام بانکی ساخت.
اخبار روز را با جامعه خبر بخوانید./
true
true
https://jamehkhabar.ir/?p=142552
true
true