true
به گزارش پایگاه خبری جامعه خبر، محمد مهدی گویا تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون، 33 نفر در کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که سه نفر از آنها که دارای بیماری زمینه ای بودند، جان خود را از دست دادند. یکی از آنها یک فرد 72 ساله در استان هرمزگان بود که دارای بیماری خونی بود.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درخصوص راه های انتقال بیماری تب کریمه کنگو، اظهار داشت: این بیماری از سه راه می تواند به انسان منتقل شود. یکی، تماس نزدیک با دام است و اگر کنه روی بدن دام، انسان را مورد گزش قرار دهد، ممکن است فرد به این بیماری مبتلا شود و نباید فراموش کنیم که در دام علامتی وجود ندارد که مشخص باشد دام آلوده به ویروس است یا خیر.
دکتر گویا راه دوم انتقال بیماری تب کریمه کنگو را ذبح حیوان و تماس با ترشحات آلوده امعا و احشا و خون حیوان عنوان کرد و افزود: در زمان ذبح حیوان و پاک کردن گوشت تازه حیوان، ممکن است فرد در معرض ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو قرار داشته باشد. افرادی که در کشتارگاه ها کار می کنند، برای این منظور آموزش های لازم را می بینند و گوشت حیوانات ذبح شده در کشتارگاه ها، تا 24 ساعت در یک فضای مخصوص نگهداری می شود تا اگر ویروسی در بدن دام ذبح شده وجود دارد، در این فضا از بین برود. احتمال انتقال ویروس تب کریمه کنگو از گوشت ذبح شده در کشتارگاه ها، بسیار پایین است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از تماس با افراد مبتلا به تب کریمه کنگو به عنوان سومین راه انتقال این بیماری یاد کرد و افزود: مواردی وجود داشته که پزشک، پرستار و افرادی که با خون و ترشحات بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو در ارتباط بودند، به این بیماری مبتلا شده اند.
دکتر گویا در خصوص علائم بیماری تب کریمه کنگو، گفت: بروز بیماری تب کریمه کنگو با تب، سردرد، درد بدن، علائم گوارشی مانند استفراغ، اسهال و درد گلو همراه است و به مرور که وارد مراحل پیشرفته می شود، ممکن است بیماران، دچار علائم زردی و خونریزی از دهان، لثه، بینی، دستگاه گوارش، تناسلی و ادرار شوند.
اخبار روز را با جامعه خبر بخوانید./
true
true
https://jamehkhabar.ir/?p=141575
true
true