۴۰ درصد جنوب تهران در اشغال افغانی ها!

قاضی قنبری در مورد ضریب فراوانی افغان ها در فشافویه می گوید: از جمعیت ۸۰ هزارنفری فشافویه حدود ۳۶ هزار نفر افغان هستند (۴۰ درصد جمعیت) و تعداد دانش آموزان این بخش به ۶۰۰۰ نفر می رسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ماهنامه سراسری میدان آزادی گفتگوی سید هادی کسایی زاده با رئیس دادگاه بخش فشافویه در شماره ۲۳ این ماهنامه منتشر شد.
«باقرقنبری» در تاریخ ۲۹ مردادماه ۱۴۰۳ از ریاست بخش قضایی رودهن منتقل و بعنوان رئیس دادگاه بخش حسن آباد فشافویه در جنوب تهران معرفی و منصوب شد. او پیش از این در کسوت وکیل پایه یک دادگستری در دستگاه قضایی ایران فعال بود و اعتقاد دارد تاجایی که ممکن است افراد وارد زندان نشوند و می توان بسیاری از متهمان در برخی جرائم را با پابندالکترونیک یا مجازات های جایگزین حبس کنترل و نظارت کرد. او در حمایت از زندانیان و خانواده آنها هم یدطولایی دارد و فعالیت و نگاه او در حوزه سرپرستی محجورین در دادگاه قابل تامل است. گفتگوی کوتاه این قاضی دادگاه با سید هادی کسایی زاده (روزنامه نگار) حقایقی را از دورترین بخش پایتخت نمایان می کند.
*محیط زیست شهرستان ری غیرفعال است!
نخستین چالش حسن آباد فشافویه تبدیل شدن این شهر به محل زبالههای ساختمانی، صنعتی و خطرناک است. و همچنین بوی بدی که به مشام مسافران خارجی (فرودگاه امام خمینی) می رسد. قاضی قنبری در پاسخ به این چالش ها می گوید: متاسفانه حضور محیط زیست شهرستان ری و استان تهران بسیار ضعیف است. بنده ۵ ماه است رئیس دادگاه بخش فشافویه شدم اما یک بار هم هیچ مسئولی از محیط زیست ندیدم که برای این فجایع درخواست برخورد یا اعلام جرم کند! حتی یک بار خودم آنها را دعوت کردم در دادگاه و از آنها خواستم برای چند مورد زیست محیطی شکایتی را ثبت کنند. حتی در یک مورد شاهد کامیون های حمل زباله از شهر آمل به جنوب شهرستان ری (آرادکوه محدوده دفن زباله های تهران) بودیم که دستور دادم کامیون ها با راننده توقیف شوند. از قاضی قنبری سوال کردیم مگر آرادکوه و صالح آباد در محدوده کهریزک و بخش آفتاب واقع نشده، چطور شما در فشافویه بررسی کردید؟ گفت: مشکل همین است. بالاخره فرودگاه امام خمینی یا محدوده زباله های آرادکوه تحت پوشش قضایی فشافویه است یا نه؟! مثلا جرائم داخل فرودگاه امام از سوی دادستان ویژه بررسی می شود در حالی که بر صلاحیت دادگاه فشافویه است. در مورد جرائم زندان بزرگ هم همین است. قاضی داخل زندان بیشتر درگیر اعطای مرخصی به زندانیان است و سایر جرائم رخ داده در زندان به دادگاه فشافویه ارجاع می شود.
*ورود ماهانه ۱۶۰۰ پرونده قضایی به دادگاه فشافویه
بر اساس گزارش های رسمی از سوی دادگاه بخش فشافویه ورودی پرونده های این دادگاه میانگین ماهانه ۱۶۰۰ پرونده است که نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده است. که بخشی از این پرونده ها مرتبط با اتباع افغان است. قاضی قنبری می گوید: بیشتر جرائم افغان ها سرقت است و البته قتل هم داریم که بیشتر بین خودشان رخ می دهد. بعنوان مثال در این چندماه ۵ مورد قتل از سوی افغان ها داشتیم. آمارپرونده های فشافویه در حالی به ۲ برابر رسیده که این بخش قضایی فقط ۵ قاضی دارد که اگر بخواهیم آن را تقسیم کنیم به هر قاضی ماهانه حدود ۳۰۰ پرونده می رسید. یعنی یک قاضی باید روزانه (روزکاری) به ۱۲ پرونده رسیدگی کند.
*۴۰ درصد جمعیت فشافویه افغانی ها هستند
قاضی قنبری در مورد ضریب فراوانی افغان ها در فشافویه می گوید: از جمعیت ۸۰ هزارنفری فشافویه حدود ۳۶ هزار نفر افغان هستند (۴۰ درصد جمعیت) و تعداد دانش آموزان این بخش به ۶۰۰۰ نفر می رسد. این حضور قطعا مشکلاتی را در بحث امنیتی و بروز جرائم در بر داشته است. این موضوع افغان ها باید در سطح کلان کشور تصمیم گیری شود چراکه آنها پس از طرد دوباره باز می گردند. این قلقلک ها فایده ای ندارد. رئیس دادگاه بخش فشافویه از نیاز ایجاد دادسرا در این شهر می گوید و اعتقاد دارد با توجه به حجم ورودی پرونده ها حضور دادستان و بازپرس ضروری است.
*آیا ۱۵ هزار زندانی ۸۰ هزار شهروند فشافویه بیمارستان نمی خواهند؟
وی ضرورت ایجاد بیمارستان در بخش فشافویه را برای دولت مردان بازگو کرد و گفت: وقتی یک بخش قطب صنعت و اقتصاد در پایتخت می شود باید ملزومات آن را هم دید. در این بخش ما زندان تهران بزرگ و فرودگاه بین المللی داریم و قطعا ۱۵ هزار زندانی و ۸۰ هزار شهروند این بخش به بیمارستان نیاز دارند. حتی مکان بیمارستان آماده است و خیرین دریغ ندارند اما دانشگاه علوم پزشکی می گوید باید جمعیت بیشتر باشد!
نکته دیگر فقدان یک مرکز پزشکی قانونی در فشافویه است که چالشهای زیادی را به همراه داشته است. چراکه حوادث کارگاهی، صنعتی و تصادفات جاده ای بسیاری داریم که نیاز به تشخیص پزشکی قانونی دارد.
انتقاد دیگر رئیس دادگاه بخش فشافویه از عبور و مرور کامیون های غول پیکر ترانزیتی از وسط شهرحسن آباد بود. او می گوید: آسفالت ها با این حجم از تردد کامیون ها توان لازم را ندارند و شهرداری باید از جیب مردم هزینه کند در حالی که عوارض این تردد باید به شهرداری تعلق داشته باشد. در کنار آن با این وسعت بخش با ۴۰ روستا و تعداد جمعیت و استقرار شهرک صنعتی و فرودگاه نیاز فوری با ایجاد دو کلانتری دیگر داریم و این تعداد نیروی انتظامی پاسخگوی نیاز بخش نیست. قاضی قنبری در کنار چالش پرونده های قضایی زندان تهران بزرگ از مشکل تامین آب شرب زندان سخن گفت و اظهار کرد: بیشتر پروندههای زندان ضرب و جرح یا فراراز زندان و غیب است. اما آب از چالش های بزرگ این زندان بود که با آموزش و پرورش صحبت کردیم تا از چاه حفرشده خود آب زندان را تامین کند. رئیس حوزه قضایی فشافویه در مورد پرونده مزرعه ماینرها در این شهر گفت: چند دستگاه ماینر بود که کشف شد و صورت جلسه کردیم و پرونده قضایی هم در حال بررسی است.
*ماجرای کشف گنج در فشاویه
قاضی قنبری در مورد خبر پیدا شدن کانیتر گنج متعلق به دوره رضاخان قبل از خروج از ایران در فشافویه گفت: این خبر کذب بود. آن فردی که چنین مطلبی را بیان کرد دفترما آمد و به او گفتیم دروغ گفتید. حتی یک سال سپاه در آن منطقه حفاری کرد و بیش از ۳۵ متر حفرکردند. به من گفت آدرس بدهید که من آدرس ندادم. گفت به من سه تا چهارروز فرصت بدهید تا گنج را پیدا کنم که من فرصت ندادم و گفتم حق نداری آنجا بروید. اگر مشاهده شوید دستگیرتان می کنیم. وقتی با این قاطعیت برخورد کردم آن فرد رفت و دیگر قائله خوابید.
*اشتغال ۱۵ هزار افغانی در شهرک صنعتی شمس آباد
وی افزود: در همین شهرک صنعتی شمس آباد در فشافویه بیش از ۱۵ هزار افغانی شاغل هستند و قابل تامل آنکه یک کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶ در همین حوالی با ۱۰ هزار ایرانی صرفا اعتیاد که نه قاتل است نه سارق فعالیت می کند. طرحی را من روز اولی که آمدم اینجا ارائه دادم که استقبال نشد. طرح جایگزین نیروی اتباع با نیروی ایرانی که کارگاه ها و شرکت ها اجرا کنند. این فقط یک هماهنگی از سوی استانداری تهران می خواهد. ما در استان های محروم کشور نیروی کار بسیاری داریم که می توانند جایگزین افغان ها شوند. به خدا نیروی کار ایرانی داریم فقط هماهنگی نیاز دارد. یکی از مدیران شرکت ها آمده بود و می گفت من به ۵۰ نیروی کار با حقوق ماهانه ۱۸ میلیون تومان نیاز دارم اما نیست! و به جای آن افغانی گرفت. حتی پیشنهاد دادم از زندانیان رای باز و معتادان کمپ ها استفاده شود.