true
به گزارش پایگاه خبری جامعه خبر سپیده دولتی، کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت می گوید: طبق آمار مطالعه بررسی مصرف خانوار، میزان روغن مصرفی هر فرد در ایران حدود 46 گرم است که این میزان 11 گرم بیشتر از میزان توصیهشده مصرف روغن (35 گرم) است. بر اساس مطالعات انجامشده، دریافت چربیهای اشباع از طریق تأثیر بر ترشح استروژن باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان میشود.
دولتی یادآور شد: کاهش چربیهای دریافتی منجر به کاهش سطح پیشسازهای هورمونهای سرطانزا بهمیزان 7 درصد در زنان قبل از یائسگی و 23 درصد در زنان پس از سن یائسگی میشود در حالی که در زنانی که دریافت چربی بالایی دارند، میزان ابتلا به سرطان سینه 13 درصد افزایش مییابد.
بر اساس این گزارش لازم به یادآوری است که در حال حاضر بخش عمده روغنهای مصرفی خانوارهای ایرانی را “روغنهای مایع” تشکیل میدهند که تقریباً بیش از 90 درصد روغنهای مایع موجود در بازار کشورمان از “مواد اولیه تراریخته” مانند ذرت و سویای تراریخته (GMO) تهیه میشوند.
جالب اینکه بدانید بسیاری از کشورهای اروپایی بهدلیل مضرات مصرف محصولات تراریخته و مواد غذایی تهیهشده از اقلام تراریخته مانند روغنهای تراریخته، قوانین و محدودیتهای سختی را در کشورهای خود برای تولید و مصرف این محصولات وضع کردهاند و در صورت عرضه محدود محصولات تراریخته در بازار این کشورها، الزاماً باید عبارت GMO بهروی برچسب این محصولات درج شود تا مصرفکنندگان بههنگام خرید متوجه ماهیت تراریختگی و مخاطرات آن باشند.
اما متأسفانه در کشورمان با وجود صراحت قانون در الزامی بودن درج عبارت “تراریخته” یا همان GMO در محصولاتی که در تهیه آنها از مواد اولیه تراریخته استفاده شده، تا به امروز جز در موارد بسیار محدود، این قانون، اجرا نمیشود؛ این امر باعث شده تا خانوادههای ایرانی بههنگام خرید مواد غذایی مانند روغن از فروشگاههای سطح شهر و روستا، از ماهیت تراریخته بودن آن و مضرات مختلف آن برای سلامتی خود مطلع نشوند!
با توجه به این واقعیات، باید بدانیم که در حال حاضر چه محصولاتی در بازار مصرف کشورمان “تراریخته” هستند، در پاسخ به این سؤال باید گفت بخش عمده “روغنهای مایع” موجود در بازار کشورمان تراریخته است، تقریباً بخش عمده ذرت و سویای موجود در بازار مصرف کشورمان نیز تراریخته است.
دکتر زهرا عبدالهی از مدیران اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفته است: هنوز تحقیقات جهانی در خصوص تأثیر مصرف محصولات تراریخته بهروی سلامت جامعه انسانی نهایی نشده است و کل دنیا در حال آزمون و خطایی است که بسیاری از کشورها از آن بهروی سلامت شهروندانشان حذر میکنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه محصولات تراریخته با هدف مقاوم کردن محصولات در برابر آفتها و افزایش میزان تولید بهنسبت سطح زیر کشت تولید میشوند، میگوید: هنوز مطالعه دقیقی بر تأثیر این محصولات بر سلامت انسانها انجام نشده است و کارشناسان در مرحله آزمون و خطا قرار دارند.
true
true
https://jamehkhabar.ir/?p=149483
true
true