true
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری جامعه خبر طی نظر سنجی از جامعه وکلا و حقوقدانان ایران از اسفندماه 97 تا اردیبهشت ماه سال جاری برترین چهره های حقوقی در جامعه وکلا و حقوقدانان و قضات را از دیدگاه جامعه حقوقی ایران به شرح ذیل منتشر شد.
بر اساس این گزارش جهت انتخاب قاضی و وکیل برتر به عنوان دو قشر متخصص،همراه و همیار یکدیگر در مسیر تحقق عدالت و حق جویی می بایست فاکتورها و معیار ها و شاخصه هایی را در نظر آورد که تحقق هریک از آن ها به تنهایی و بدون وجود شاخص دیگر خوب است اما مطلوب نیست.
با درنظر گرفتن شرایط موجود و وجود کاستی های فراوان علمی و عملی در اعضای جامعه صنفی وکالت و قضاوت به مانند سایر صنف ها، احتمال وجود و یا ایجاد تمامی این معیارها در فرد واحد عملا ضعیف و منتفی است.با این حال اگر هر فرد دارای یک یا چند ویژگی مطلوب ذیل باشد قطعا شاهد پیشبرد اهداف و وضعیت صنفی وکلا و قضات و بالکل سیستم عدالت محور خواهیم بود:
۱-رعایت اخلاق حرفه ای وکالت و قضاوت ،اعتقاد راسخ به اصول بنیادین حقوق بشری و حقوق شهروندی و احترام عملی بدان و رعایت این موازین در پرونده های مطروحه و مربوطه
۲-پرهیز از خود محوری و عدم تعلق به صنف به مثابه فرد واحدی که تنها تامین کننده منافع کوتاه مدت شخصی خود ولو به ضرر منافع بلند مدت صنف است تا موجبات اعتلای شأن و منزلت خود و همکاران خود را فراهم آورد.
۳-داشتن موضع فعال و واکنش های موثر در صورت مشاهده هرگونه تعدی و تفریط،عدم رعایت موازین قانونی در حق همکاران خود از سوی مراجع ذی ربط اعم از قضایی و غیر قضایی به گونه ای که هتک حرمت همکار خود را به مثابه توهین و هتاکی به فرد فرد اعضای صنف بدامد.
۴-ابتکار و خلاقیت در صدور آرای قضایی در مورد قضات و در مورد وکلا در تنظیم لوایح دفاعی خویش،بدین معنا که با خلق لوایح پرمعنا موجبات غنای ادبیات حقوقی را فراهم آورند و در زمره آثار قابل استناد قرار گیرند.استناد و استدلال قوی و موثر و اشاره به اصول بنیادینی که گاها به بوته نسیان سپرده می شود حاکی از ذهن پویا و کنشگر وکیل یا قاضی می باشد.
۵-قدرت خلق آثار حقوقی متنوع و موثر اعم از اینکه در قالب کتاب و مقاله باشد یا قالب های دیگر موجود که بسیار هم متنوع هستند،در وضع موجود کافیست فرد بخواهد موثر و فعال باشد ،انواع رسانه ها به سهولت در دسترس و موجود می باشد اما متاسفانه اراده کافی جهت تحقق این خلاقیت و موثر بودن کم رنگ شده است و اعضای این کشتی واحد هریک سرگرم امور شخصی خود بوده و فراموش کرده اند که در صورت اتحاد و یکپارچگی نه تنها امور فردی آن ها رفع و رجوع شده بلکه در منصه اجتماعی هم به عنوان صنفی پویا و کنشگر شناخته خواهند شد.
۶-داشتن دغدغه یادگیری و آموختن و به علاوه آموزش دادن تجربیات و دانش خود به اعضای تازه کار و هم صنف خود
۷-صراحت بیان،شهامت در ایراد نظریات خود،جسارت و تهور در ارائه دیدگاه های صنفی و حرفه ای و اظهارنظر نسبت به تحولات اجتماعی و وقایع موجود از بعد حقوقی.
1- مرحوم بهمن کشاورز
2- هما داوودی
3- عبدالفتاح سلطانی
4- محمدتقی غفاری فردویی
5- امید مرادی
6- امیرسالار داوودی
7- حسین تاج
8- مصطفی ترک همدانی
9- محمود علیزاده طباطبایی
10- محمد زمانی درمزاری (فرهنگ)
11-خانم نسرین ستوده
12- محمدعلی دادخواه
13-عبدالله شمس
14-عیسی امینی
15- علی حامد توسلی
16-آرش کیخسروی
17-مصطفی محقق داماد
18-دکتر اردبیلی
19-دکتر صفایی
20-دکتر اسکینی
21-دکتر کلانتریان
22-طهورا عامری
23- وحید خندانی شعبه 2 دادگاه بندر امام خمینی
24- دانشور شعبه 1058 کارکنان دولت
25- محمد حسین جعفری بازپرس شعبه 6 دادسرای شهید مقدس تهران
بر اساس این گزارش این نظر سنجی صرفا جهت تشویق و تقویت حوزه وکالت و قضاوت بوده و تمامی اسامی بر اساس نظرات خود وکلا و حقوقدانان بوده است. قطعا اسامی و افراد زیادی هستند که بعنوان برترین ها بر اساس شاخصه های قاضی و وکیل خوب در میان این اسامی جای می گیرند که متاسفانه نهادی بعنوان متولی برای این نوع انتخاب ها وجود ندارد.
true
true
https://jamehkhabar.ir/?p=147994
true
true