خبرگزاری های دولتی باید به بخش خصوصی واگذار شوند| میزان و ایسنا و مهر دولتی یعنی چی؟

به گزارش پایگاه خبری جامعه خبر مرادی وکیل پایه یک دادگستری و روزنامه نگار در مورد خبر ضعف روابط عمومی و رسانه های قوه قضائیه نوشت: یعنی چه که هر بخش از حکومت برای خودش یک خبرگزاری دارد با تشکیلات و خبرنگار؟!
وزارت نفت شانا دارد
وزارت ورزش و جوانان! که اصلا معلوم نیست برای جوانان چه می‌کند و چرا این پسوند را یدک می‌کشد، برنا دارد
آن یکی پانا دارد
قوه قضاییه میزان دارد
سازمان تبلیغات اسلامی مهر دارد
سپاه قدس!! تسنیم دارد
صدا و سیما خودش دوتا خبرگزاری!! دارد که گویا مجوز درست و حسابی از وزارت فرهنگ و ارشاد هم ندارد
و الی ماشاالله…
زمانی که خودم در سال‌های ۷۰ تا ۷۵ در ایرنا مشغول به کار بودم، همین یک خبرگزاری در کشور وجود داشت
و بقیه رسانه‌ها روزنامه و هفته‌نامه بودند.
اگر قرار بر توسعه رسانه‌هایی مانند خبرگزاری‌ها به اقتصای روز است، باید ار خبرگزاری‌های خصوصی حمایت شود. دولت و حکومت را همان یک خبرگزاری رسمی دولتی بس است و بس!
مثل خیلی کشورها.
نهادهای دولتی، تشکیلاتی به نام روابط عمومی دارند برای اطلاع‌رسانی و تریبونی بنام «سایت رسمی» برای اعلام مواضع و اخبار رسمی خود؛
بنابراین داشتن خبرگزاری دیگر چه صیغه‌ایست؟!
از سوی دیگر و از منظر حقوقی نیز، تصدی این همه خبرگزاری دولتی (دولت نه به معنای خاص قوه مجریه، بلکه به معمای عام حاکمیت و نظام) در تضاد با سیاست‌های کلی نظام دایر بر الزام به خصوصی‌سازی و کوچک کردن دولت است و در واقع بر خلاف سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی است.
هر چند روند خصوصی‌سازی در عمل و اجرا هم موفق نبوده و در واقع به سمت «خصولتی»‌سازی پیش رفته‌ایم، اما خبرگزاری‌سازی برای هر بخش از نظام هم مخالفت قانونی جدی با اصول کلی مبتنی بر اصل ۴۴ و نوعی لجبازی با قانون است.
لذا به نظر من تمام خبرگزاری‌های دولتی از میزان گرفته تا برنا و مهر و ایسنا و شانا و پانا و مانا!! باید در راستای سیاست‌های اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شوند و چه بهتر که به شرکت‌های تعاونی متشکل از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران فروخته شوند
که البته شتر در خواب بیند پنبه دانه!
به همین خیال باش!
زهی خیال باطل…
نمایش بیشتر

‫3 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا