ترور محسن هاشمی در خیابان بهشت

پایگاه خبری جامعه خبر/ زهرا رمضانی/ شش ماهه محمد علی نجفی به عنوان شهردار تهران به دلیل آنچه که بیماری و عدم توانایی در انجام مسئولیت های او در شهرداری است استعفا داد که شورای شهر یک بار با استعفای او مخالفت کرده و با اسرار نجفی ، اعضای پارلمان شهری پایتخت استعفای او را پذیرفته و سمیع الله مکارم معاون نجفی را به عنوان سرپرست شهرداری تهران برگزیدند.

این روزها انتخاب شهردار تهران، مهمترین دستور کار شورای شهر و اعضای اصلاح طلب آن است تا جایی که شنیده شده، طی هفته گذشته، رایزنی های زیادی پیرامون این مسأله با رئوس جریان اصلاح طلبی و احزاب و سیاسیون این جریان
صورت گرفته و البته مطابق با اخباری که به گوش می رسد، هنوز تصمیم گیری و جمع بندی در این رابطه صورت نگرفته است

*گرو کشی اصلاح طلبان

البته محمد علیخانی در کانال تلگرامی رسمی خود گزین ههای مطرح برای سمت شهرداری تهران را اعلام کرده و از افرادی
نظیر محمد ابراهیم انصاری لاری، محسن هاشمی، سیدمحمدعلی افشانی، پیروز حناچی، وفاتابش و مناف هاشمی به عنوان برخی گزینه های مورد نظر اعضای پارلمان شهری پایتخت برای شهرداری تهران یاد کرده است .

او همچنین عنوان کرده که گزینه های دیگری حبیب الله بیطرف، معاون وزیر نفت؛ محمود « نظیر حجتی وزیر جهاد کشاورزی و محسن مهرعلیزاده، که اعضای شورا نگاهی به آنها برای » استاندار اصفهان معرفی شان به عنوان گزینه های شهرداری تهران داشته اند، گویا به برخی از دوستان اعضای شورای شهر اعلام کرده اند، از دولت خارج نمی شوند .

انتخاب محسن هاشمی به عنوان شهردار  جدید تهران، موضوعی است که با استعفای نجفی در بسیاری از محافل اصلاح طلبانه دنبال و پیگیری شد؛ موضوعی که این بار صرفا از سوی حزبی که او رئیس شورای مرکزی آن است؛ یعنی کارگزاران سازندگی دنبال نشد و برخی چهره های اصلاح طلب از دیگر احزاب این طیف هم برای پایان خوش اصلاح طلبان در شورای شهر و شهرداری، خواهان شهردار شدن هاشمی شدند .

این موضوع گویی از سوی بسیاری از اصلاح طلبان عضو شورای شهر و خارج از شورا پذیرفته شده تا جایی که بنا بر چنین انتخابی بود . اما مخالفت حزب اتحاد ملت و اعضای این حزب در شورا با شهر دار شدن محسن هاشمی گار را تا رایزنی با
سید محمد خاتمی برای جلوگیری از چنیین مسا له ای کشانده است .

بنا براین اعضای این حزب در شورا با کلید واژه هایی نظیر لزوم پایبندی اعضای شورا به رای مردم و احترام به آن از رئوس جریان اصلاحات خواسته اند تا حتی از مطرحشدن شهردار محسن هاشمی جلو گیری کنند تا فردی خارج از شورای شهر متصدی امور شهری پایتخت و جانشین محمد علی نجفی بشود.

* مخالفت تلویحی با شهردار شدن هاشمی
انتخاب شهردار آینده تهران که رئیس شورای شهر وعده داده باید محقق هر چه زودتر محقق شود، که این روزها یکی از چالش های جریان اصلاح طلب است .

محمدرضا عارف به عنوان رئیس شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان تأکید کرده است که اعضای شورای شهر مطابق میثا قنامه عمل کنند. همچنین بر عدم خروج اعضا از شورای شهر برای احراز پست شهرداری تأکید کرده است.

عارف درباره اهمیت میثا قنامه گفته است: میثاقنامه را گرفتیم برای اینکه اجرا شود و انتظارمان از تمام اعضای شورای شهر در تمام شهرستا نها این است که به امضا و میثاقشان احترام بگذارند و این خواهش و دغدغه ما است. آنها باید به تعهدات خود مطابق میثا قنامه عمل کنند که طبیعتا احترام به رأی مردم و حضور در شورای شهر است.

او همچنین تاکید کرده است: شهردار باید یک شخص کارآمد و توانا باشد تا بتواند مشکلات شهر را حل کند و این اولویت اصلی ما است. همچنین شهردار بعدی تهران باید بتواند تعامل خوبی را با تمامی نهادها و کسانی که در ارائه خدمات در شهر و رشد و توسعه شهر نقش دارند، داشته باشد.

* موضع متفاوت کار گزاران
علت تأکید بر عدم خروج یکی از اعضای شورای شهر و ورود او به شهرداری این است که با این اتفاق، باید اولین نفری که بالاترین رأی را در انتخابات ٩٦ آورده وارد شورای شهر شود و با این اتفاق، جا برای مهدی چمران باز م یشود؛ رئیس شورای شهر تهران در دوران شهرداری قالیباف و فردی که بیشترین همراهی را با قالیباف در دوره شهرداری ١٢ ساله او داشت.

با این حال، برخی مثل محمدعلی ابطحی معتقدند اگر اصلاح طلبان شعار زنده باد مخالف من سردهند، نباید از ورود یک مخالف در جمع خود نگران شوند. مصطفی کواکبیان، از اعضای فراکسیون امید و نماینده تهران در مجلس، هم در توییتی در
حمایت مستقیم از محسن هاشمی نوشته بود: اعضای محترم شورای شهر تهران، تهران مظلوم را  از بلاتکلیفی درآورید؛ زمان را از دست ندهید؛ نگران یک رأی اصولگرایان در شورای ٢١ نفره نباشید و با رأی قاطع به محسن هاشمی، گروه های فشار را خلع سلاح کنید.

این درحالی است که مردم در پیروی از رئیس دولت اصلاحات به لیست ٢١ نفر های رأی دادند تا اتحاد و انسجام اصلا حطلبان حفظ شود. حالا گفته می شود که با خروج یکی از اعضای شورای شهر و ورودش به شهرداری، این انسجام و رأی مردم نادیده گرفته خواهد شد .

اما به نظر می رسد که شورای شهر پنجم با توجه به تجربه تلخ اعتماد به محمدعلی نجفی که سابقه مدیریت اجرایی در خوری در کارنامه نداشته، این بار قصد داشته باشند تا کسی را به کرسی شهرداری بنشانند که دارای سابقه مفید و قوی در زمینه اجرایی باشد. در میان مدیران اصلاح طلب شاید این گزاره ها به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد و این موضوع کار را تا حد زیادی سخت کرده است.

با همه این ها این که میثاق نامه اصلاح طلبان وحی منزل نیست، و امکان دارد اعضای اصلاح طلب شورای شهر که تصمیم گیرنده نهایی درباره آینده شهرداری هستند نظر دیگری داشته باشند و حالا باید صبر کرد و دید که پایان این بلا تکلیفی چه میشود آیا اصلاح طلب ها تیر خلاص را میزنند یا خیر !؟

اخبار روز را با جامعه خبر بخوانید./

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا